Waarom klassieke
homeopathie?

Omdat dit een uiterst veilige manier van behandelen is, indien bepaalde regels in acht genomen worden. Men mag in acute situaties, door het geven van een homeopatisch middel, een vlug herstel van de gezondheid verwachten. Bij chronische ziekten verloopt de genezing meestal in meerdere stappen en duurt ze daardoor bijgevolg ook iets langer. Homeopathie werkt oorzaakgericht en is niet onderdrukkend! Het is perfect toepasbaar op kinderen en ouderen, juist omdat het zo veilig is. Homeopathie stimuleert het zelfgenezend vermogen, verhoogt de vitaliteit en brengt het organisme terug in een toestand van evenwicht.

Verschil klinische en
klassieke homeopathie

Binnen de homeopathie wordt er  een onderscheid gemaakt tussen klinische en klassieke homeopathie. Klinische homeopathie richt zich op één welbepaald symptoom. Indien u bijvoorbeeld last hebt van hoofdpijn, zal een klinisch homeopaat u een middel (of een samenstelling van verschillende middelen) voorschrijven die kunnen helpen bij hoofdpijn. Aanhoudende klachten hebben echter een dieperliggende oorzaak. Met unitaire of klassieke homeopathie wordt het probleem op het diepste niveau aangepakt. Niet enkel wordt gekeken naar de symptomen die gepaard gaan met de hoofdpijn. Maar ook andere klachten, karaktereigenschappen, levensgebeurtenissen,  het gevoelsleven, omgevingsfactoren en andere relevante informatie die los lijkt te staan van de hoofdklacht, worden meegenomen in de analyse. Een intake-gesprek neemt daarom ook langere tijd in beslag. Een homeopaat die unitair werkt, zal daarna één remedie voorschrijven, die het hele plaatje dekt.
Jos Herygers - Klassieke Homeopathie - Turnhout - genezing - heling - menselijk

Het consult

Hoe verloopt een klassiek homeopathisch consult? Aan de hand van een uitgebreid gesprek dat anderhalf tot twee uur kan duren, wordt er een specifieke homeopathische remedie voor jou uitgezocht. Ook al lijken je klachten misschien op die van iemand anders, jij ervaart ze op jouw eigen specifieke manier. Als homeopaat wil ik zoveel mogelijk over je klachten te weten komen: Wat is er precies gebeurd, welke veranderingen zijn er geweest, welke ziektes heb je gehad of komen er voor in je familie en vooral: wie ben jij? Want ieder mens is uniek. Op grond van dit totaalbeeld kiest een homeopaat de meest passende remedie, die – als het middel goed gekozen is – je snel lichamelijk en geestelijk weer in balans brengt.

Voor welke klachten?

Psychische problemen

Verlegenheid, rusteloosheid, angsten, stress, trauma’s, depressies, verdriet, gedragsproblemen, stotteren, verslavingen, stoppen met roken, enz.

Chronische aandoeningen

Hoofdpijn, migraine, huidproblemen, verkoudheden, ontstekingen, slapeloosheid, astma, menstruatieproblemen, vermoeidheid, CVS, hooikoorts, darmklachten.

Acute klachten

Griep, koorts, allergieën, ontstekingen, zwangerschap, bevalling,